Het Zal Oons ‘n Zorg Wean

Wordt gespeeld op 28 september bij kulturhus Rabo de CoCeR

De voorstelling speelt zich af rondom de Zorgboerderiej ‘Het Zal Oons ’n Zorg Wean’

 Vroeger was niet alles beter, maar wel anders’

 Nedersaksisch leeft en verbindt. Esther en Alwie vragen zich hardop af of Twente nog wel Twente is en blijft de kostbare Nedersaksische taal wel bestaan? Stel je voor dat de jeugd geen dialect meer spreekt en op de zorgboerderijen en instellingen de cliënten zich niet meer kunnen uiten in het dialect. Esther zelf ervaringsdeskundige als mantelzorger maakt zich zorgen hoe de mantelzorger het belangrijke werk ook in de toekomst kan blijven doen.

 De voorstelling die mede door de persoonlijke ervaringen van Esther & Alwie deels ook autobiografisch en is  natuurlijk ook doorspekt met humor. Ook vragen zijn zich bijvoorbeeld af of er ook een rollator is met een TomTom uitrusting? En wat moet je doen als een hulphond hulp zoekt? Een bijzondere plek zullen ook de conferenciers wijlen Gait oet Klooster en Fons Platenkamp innemen tijdens de voorstelling. In de jaren ‘70/’80 waren zij de ‘wereldberoemde’ streektaal iconen van Overijssel en reisden zij met hun  koffer vol humor en anekdotes van zaal naar zaal.

Met een knipoog naar de vele (Nedersaksische) tradities die het Overijsselse platteland rijk is zal stil worden gestaan en zullen humor, ontroerende liedjes en fijne gezellige leedkes de show compleet maken.

 

 Alwie Kroeze:

Heeft een lange staat van dienst als conferencier, maar ook als zanger maakt hij menig feestje tot een onvergetelijk moment, met natuurlijk zijn grote kracht ‘liedjes in de streektaal’. Wie kent niet ‘Zundags met de Koetse deur Twente’ en het gevoelige ‘Mien Kind’. Ooit begon Alwie net als Esther bij een plaatselijk Toneelvereniging. In Manderveen vielen de acteerkwaliteiten gebundeld met de nodige humor en zangtalenten van Alwie op. De opmaat naar het echte theater kwam enkele jaren geleden met een rol in de theatervoorstelling ‘Ode aan de Wierdense Revue’. Nu is Alwie de motor achter deze nieuwe theatershow.

 Esther Hindriksen:

De eerste schreden van Esther op het podium waren tijdens de vele playbackshows in Overijssel. Op latere leeftijd sloot zij zich aan bij Toneelvereniging KLAT in haar woonplaats Langeveen. Eenmaal woonachtig in Tubbergen trad ze meerdere keren als Buutreedner op voor de Tubbergse CV de Schaop’nböllkes. Na een bescheiden rol in “Van Jonge leu en Oale groond” ging voor Esther de theaterdeur open en vervulde zij een rol in de Twentse Shakespeare. Dat smaakte naar meer en vanaf komend theaterseizoen schittert Esther naast Alwie in de nieuwe theaterproductie. In het dagelijks leven is Esther leidinggevende van een verpleeglocatie in Twente en dat verklaart ook het autobiografische karakter van haar in de voorstelling ‘Het Zal Oons ’n Zorg Wean’.

 

Algemene informatie

Titel: ‘Het Zal Oons ’n Zorg Wean’
Soort voorstelling: Streektaal/Nedersaksisch
Gezelschap: Alwie Kroeze en Esther Hindriksen
Theaterseizoen: De Cocer op 28 september om 20.00! Inloop vanaf 19.30, koffie en thee gratis!!
Facebook: https://www.facebook.com/ALWIEenESTHER
Kosten voorstelling € 17,50/pp, drankjes in de pauze en na afloop voor eigen rekening!

OPGAVE: Via info@kulturhus-de-cocer.nl of bij de CoCeR/de Bisschop

Vacature Beheerder en/of Horecaexploitant (M/V)

Logo Kulturhus

Kulturhus de CoCeR, Thijplein 1, 7596 KM Rossum, telefoon 0541-625824

BEN JIJ DIE NIEUWE BEHEERDER EN/OF HORECAEXPLOITANT (M/V)

Kulturhus Rabo de CoCeR ligt midden in het centrum van het mooie dorpje Rossum tussen Ootmarsum en Oldenzaal. Het Kulturhus is een dorpsvoorziening inclusief een horecagelegenheid waar ontmoeten centraal staat. Het is in 2021 geheel vernieuwd en verrassend veelzijdig met o.a. eetcafé De Bisschop, terras aan het Thijplein, diverse vergaderruimtes en een grote zaal met podium. Het Thijplein zal nog dit jaar grondig worden vernieuwd zodat de directe omgeving nog aantrekkelijker wordt waardoor deze accommodatie nog meer verbonden wordt met het dorpsplein.

Eetcafé De Bisschop is een relatief jonge onderneming met potentie. Daarnaast beschikt hetover een geheel nieuwe inrichting inclusief een nieuwe horecakeuken.

Doordat de huidige beheerder/horecaexploitant een andere functie heeft aanvaard zijn er feitelijk 2 vacatures ontstaan voor zowel het beheer van het Kulturhus als de exploitatie van de horeca. Invulling van deze taken kan afzonderlijk maar ook in combinatie.

Voor Eetcafé De Bisschop gaat onze voorkeur uit naar een zelfstandige exploitatie maar er is zeker ruimte voor maatwerk. Kortom een ideale situatie voor ondernemende mensen die kansen zien.

Heb je belangstelling voor deze prachtige uitdaging? We gaan graag met jou in gesprek.

Wat houdt de functie van beheerder in?

Je bent beheerder van het totale gebouw en de middelen en zorgt dat het gebouw schoon en gebruiksklaar is voor de gebruikers. Je bent gastheer/-vrouw en speelt in op de wensen en behoeften van de gebruikers. Je geeft leiding aan de vrijwilligers en ziet toe op het onderhoud en juist gebruik van het gebouw, de directe omgeving, inventaris en apparatuur. Verder beheer je de afsprakenagenda en houdt je je bezig met het opzetten en/of organiseren van activiteiten. Werktijden/openingstijden in overleg.

Invulling van de horecafunctie

Het verzorgen van de horeca in zowel het kulturhus, Eetcafé De Bisschop en het aangrenzende terras. Je runt naar eigen inzicht zelfstandig de horecagelegenheid. Dit houdt in dat je zowel verantwoordelijk bent voor het horecagedeelte als voor de keuken. Daarnaast maken voorraadbeheer en administratieve werkzaamheden deel uit van de werkzaamheden.

In samenwerking met de beheerder organiseer je bijzondere activiteiten. Werktijden/openingstijden in overleg.

Interesse?

Bel dan met onze secretaris Addy Horsthuis, tel. 06-81174630 of met bestuurslid beheer Hans Engelbertink, tel. via 06-51926070 voor een geheel vrijblijvend gesprek met het bestuur. Mailen kan ook via info@kulturhus-de-cocer.nl

Moos eten bij Guus

Vandaag geet ‘n Hooghedengarde moos ett’n bie Guus in ‘n Bisschop. Loat ‘t oe smaak’n mer east nen borrel.

En veur nog iets meer plezear loopt hier ok de pauwervrouwen rond. Voat in’n optpcht kön ie ze good bekiek’n.

Maak d’r nen mooi’n carnaval van.

En de ear is an’n kok en zien medewerkers.

 

Wanneer is de prikpost in Rossum?

Er zijn toch nog behoorlijk wat inwoners in Rossum, Lemselo en Volthe die niet weten dat er een prikpost is in Kulturhus de CoCeR in Rossum.

Prikpost Unilabs / Medlon is elke donderdagmorgen aanwezig van 8:00 tot 9:30 uur.

U moet wel eerst een afspraak maken: Afspraak maken.

Na afloop van uw afspraak bieden wij u een gratis kopje/thee aan. U bent van harte welkom.

Kulturhus biedt rustige (thuis)werk ruimte

Kulturhus de CoCeR: bovenverdieping gereed

KamerDe interne verbouwing van de CoCeR in Rossum vordert. Zo is inmiddels de bovenverdieping gereed en ook toegankelijk gemaakt via een lift.

Momenteel wordt er gewerkt op de begane grond: de keuken wordt vergroot en van nieuwe apparatuur voorzien. Daarvoor moet de bar een andere plek krijgen. Een reden om ook de bar te vernieuwen. De ontmoetingsruimte krijgt een andere indeling en wordt nieuw ingericht, deels met een horecafunctie voor overdag.

LiftEchter door de coronamaatregelen kunnen de ruimtes boven niet gebruikt worden voor vergaderingen, bijeenkomsten en activiteiten.

Voor mensen die thuis (moeten) werken, maar daar geen geschikte plek vinden bieden onze bovenruimtes wel mogelijkheden. Met inachtneming van de coronamaatregelen zijn er prima werkruimtes, voorzien van meubilair en een uitstekende wifi-verbinding.

KamerBelangstelling voor zo’n alternatieve werkplek? Neem dan contact op met ons beheer/bestuur voor meer informatie.

Voor deze aangelegenheid te bereiken onder 06-51926070 (Hans Engelbertink) of via info@kulturhus-de-cocer.nl.

Koersbal in Kulturhus de CoCeR

Koersbal in de CoCeRNet als vorig seizoen is er dit seizoen weer de mogelijkheid om deel te nemen aan het spel Koersbal. Het is een beetje te vergelijken met Jeu de Boules maar dan binnen op een speciale ondergrond.

De speeltijd is op dinsdagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur om de twee weken. Om er een mooie wedstrijd van te kunnen maken hebben we meer deelnemers nodig.

U kunt zich aanmelden bij de CoCeR tijdens openingstijden, telefoon 0541 625824.

 

Medlon bloedafname

Prikpost in Rossum

Bloed prikken bij de prikpost in Rossum

Logo MedlonAl een aantal jaren in het mogelijk om in Rossum bloed te prikken. Medlon is elke donderdag aanwezig in de CoCeR. En.. er wordt u ook nog een kopje koffie/thee aangeboden.

Maak gebruik van deze voorziening maar het is nodig om eerste een afspraak te maken.

Elke donderdagmorgen (uitgezonderd feestdagen) kunt u bloed prikken in Kulturhus Rabo de CoCeR tussen 8.00 en 9.30 uur. Kijk voor alle informatie op: Medlon.

De CoCeR is om 7.45 uur open zodat u de gelegenheid hebt om even rustig te wachten.

Thijplein in Rossum wordt een dorpsplein

Thijplein in Rossum wordt een dorpsplein waarbij veiligheid, groen en ontmoeting centraal staan.

Gemeente Dinkelland kernwethouder Benno Brand en de gedeputeerde van de provincie Overijssel, Roy de Witte, waren donderdag 1 september in Kulturhus de CoCeR. Ze waren er op uitnodiging om zich, onder meer, te laten bijpraten over de vorderingen van het Thijplein 2.0

De aanwezigen reageerden enthousiast op de plannen en zagen de meerwaarde er van in. Leefbaarheid in de kernen is voor zowel de gemeente als de provincie een speerpunt.

Tevens vond officieel de aftrap van de loterij voor het vernieuwde dorpsplein plaats. Wethouder Benno Brand kocht het eerste lot van € 50,00 en maakt dus kans op de hoofdprijs van € 5.000,00 of één van de tien andere prijzen.

Thijplein

Vrijwilligers gaan in Rossum rond om de loten te verkopen. Is er niemand bij u geweest en wilt u een lot, stuur dan een e-mail naar: loterij@dorpsraadrossum.nl.

Vakanties in 2022/2023

Vakantie in Twente

OPENINGSTIJDEN TIJDENS DE VAKANTIEPERIODES

Binnenkort komt er meer informatie over de openstelling van de CoCeR in de zomervakantie.

Herfstvakantie 2022

  • de herfstvakantie is van 15 t/m 23 oktober
  • tijdens deze vakantie is de CoCeR gewoon open

Kerstvakantie 2022

  • de kerstvakantie is van 24 december 2022 t/m 8 januari 2023
  • tijdens deze vakantie is ons Kulturhus beperkt open

Kijk op de website met vakanties in Nederland.

Onderstaand de gebruikers met aangepaste openingstijden:

Deze openingstijden worden elk jaar gepubliceerd op de homepage van de CoCeR en in het parochieblad.